Utolsó kommentek:

gazdi 2008.09.22. 14:25:00

plusz: - Szeresd fogni, kezelni, használni. Ha azért szereted, mert rózsaszín, legyen rózsaszín. De ha attól szereted, hogy kicsi és könnyű, akkor legyen kicsi és könnyű, csak tudd, hogy egy kompromisszummal alagútban is tudnál fényképezni. Mert ha stabilan tudod ugyan tartani, de nem szereted magadnál tartani mert húzza a zsebedet/táskádat, akkor mindegy, hogy otthon milyen gép porosodik.

Bejegyzés: fényképezz lassan

kobak · http://kobak.org 2008.09.18. 21:42:38

Az utóbbi idők szivemhez legközelebb álló fotókütyüs bejegyzését alkottad meg.

Bejegyzés: fényképezz lassan

rás · http://ras.freeblog.hu 2008.09.18. 09:59:58

Szép. Megrendültem, mert bizonyos mondataid anyám halála óta forognak a fejemben. A jövő héten lesz nyolc éve. Naponta idéztem fel az arcát, a hangját, biztos akartam lenni, hogy megmarad. Aztán rájöttem, hogy nincs szükség kényszerre.

Bejegyzés: veszteségekről

laan 2007.01.11. 08:03:26

mégis látom! :)

Bejegyzés:

laan 2007.01.11. 08:02:01

sem 40-es töltést, sem csíkot nem látok ez így nagyon gyengus szolgáltatás :)

Bejegyzés:

zsoltu · http://www.zsoltu.hu 2007.01.10. 21:28:10

ez még a próba próbája. lehet kisebb is a kép meg lehet, hogy kevésbé jó felbontás lenne jobb, ezért próba. ami biztos, hogy nem ezzel a lejátszó metódussal lesz. videomegosztóra nem fog kerülni. majd megérted, miért. ;-)

Bejegyzés:

admc · http://radiozz.admc.hu/ 2007.01.10. 21:19:57

Igen, hogyha ez egy próbálkozás, akkor inkább javasolnám valami másik, működőképes videomegosztó (pl. YouTube külföldi, vagy Videobomb magyar, szerintem ezek a jók) használatát, ez így kicsit furcsa, hogy nem is streamingel, meg ilyen lassan töltődik be egy ilyen rövid videó. Értem én, hogy nagyobb felbontás, meg jobban mozog de (szerintem) nem éri meg ez a kompromisszum hosszú távon (magyarul az olvasóid nem fogják nézni :D).

Bejegyzés:

zsoltu · http://www.zsoltu.hu 2007.01.10. 17:55:40

azt látod-e, hogy töltés 40-re? és egy csíkot? ha igen, akkor várj türelemmel. ha nem, próbáld firefoxszal. idő, míg lejön.

Bejegyzés:

laan 2007.01.10. 16:56:26

sem a videót

Bejegyzés:

laan 2007.01.10. 16:55:37

nem látom a képet:(

Bejegyzés:

béem 2007.01.09. 16:40:38

Boldog új évet neked is! A videó nem annyira tetszett, a fotók annál inkább. Tényleg érdekesek a színei. A körhintás képei közül a harsány, bögrés merlinmonró, a többi közül pedig az öreg hölgy a pálma alatt tetszett a legjobban.

Bejegyzés:

brünnhilde · http://brunnhilde.blogspot.com 2006.12.27. 09:18:45

zsoltu, hogy jobb, az nem kifejezés! Ha én, aki utálok utazni képes vagyok bemenni a Dob ucába csak és kizárólag flódniért, akkor az nagyon jó kell legyen. Ja, egyébként nálam még annyival is bonyolódott a dolog, hogy direkt sütöttem ki libazsírt, mert az én receptemben nem margarin szerepelt, hanem libazsír. Azért is fájt annyira hogy nem sikerült. Szerintem utánaszólok a Jézuskának, hogy ugyan forduljon már vissza és hozzon nekem utókarácsonyra egy sütőhőmérőt. Új tűzhelyem van, dunsztom sincs hogy melyik fokozaton hány fok van benne.

Bejegyzés: flódnis napok

zsoltu · http://www.zsoltu.hu 2006.12.27. 01:08:10

brünnhilde: összekészíteni nehezebb, mint csinálni. persze, hogy hosszú idő kell arra, hogy ez a sok micsoda át tudjon melegedni. ezért kell közepes hőn nyomatni 3 órát. de amúgy szerintem nem nehezebb egy bejglinél, viszont jobb.

Bejegyzés: flódnis napok

brünnhilde · http://brunnhilde.blogspot.com/ 2006.12.26. 14:31:29

Ezért nem tudok én flódnit sütni, nekem 200 fokot mondtak, egy órát. naná hogy szétégett az alja-teteje, a közepe meg nyers maradt. Ezt meg elég egyszer elrontani, annyira drága és annyit ekll utána mosogatni, hogy soha többé nem próbáltam meg.

Bejegyzés: flódnis napok

zsoltu · http://www.zsoltu.hu 2006.12.26. 11:06:09

szia, köszönöm. mindenkinek, aki meg akarja csinálni, azt mondom, hogy készüljön rá előre. különben egy napja rámegy, ha diót is akkor tör meg mákot is akkor darál. és 3 óra sütés után kell neki vagy szintén ennyi, hogy pihenjen felvágás előtt.

Bejegyzés: flódnis napok

El Lobo - A farkas · http://www.joljarok.hu/blog 2006.12.26. 10:28:40

Régen jártam nálad, de most jöttem, kellemes karácsonyt és sikeres új esztendőt kívánni! (És akkor itt a flódni, hogy összeszaladjon a nyál a számban, megyek, megkérdem az asszonyt, ismeri-e.) Üdv

Bejegyzés: flódnis napok

drc · http://donricardo.freeblog.hu 2006.09.21. 01:03:08

hát, ha úgy vesszük levegőt venni sem feltétlenül muszáj, viszont bizonyos szempontból meglehetősen szükségesnek tetszik... :)

Bejegyzés: mi nekem a rendszerváltás?

rás 2006.09.20. 23:25:54

(56-ról:) "...de az élmény közös volt és segített túlélni ezeket az időket." (Viszonylag) fiatal korod magyarázza tévedésedet: Eörsi István számára élete végéig megemészthetetlen "élményt" jelentett, hogy amikor 1960-ban kijött a börtönből, az emberek már tudni se akartak '56-ról. Az emberek hatalmas többsége számára - alig 11 évvel a háború után! - az volt a közös élmény, hogy nem akarnak többé szétlőtt házakat és utcán heverő holttesteket látni. Én is úgy gondolom, hogy ma nincs alternatíva a globális kapitalizmusba való beilleszkedéssel szemben, de ettől még nem muszáj szeretnem.

Bejegyzés: mi nekem a rendszerváltás?

zsoltu · http://www.zsoltu.hu 2006.09.20. 18:12:04

biztos én fogalmaztam kevésbé érthetően. 1. ez a mostani randalír nincs helyén. időben nincs helyén. ha ez 89-ben történik, akkor van kollektív katarzis-élmény. nem értem, neked ez miért idegen fogalom. kicsiben ugyanettől az érzéstől működik a diáksziget is. attól, hogy valami közös eredőt találnak az emberek. 56, ha úgy veszed, kudarc, mert igen sok ember meghalt, és még évtizedeket kelett várni, hogy változás lehessen. de az élmény közös volt és segített túlélni ezeket az időket. 2. nádas a közt. elnöki beszédet elemezve (fridi kérésére, unszolására) keresett benne olyat, ami hibás következtetés. és azt mondta, hogy ahogy ő maga magát sem érzi morális válságban és még sok mindenki mást sem, úgy tehát egyrészt nincs globális morális válságban az ország, másrészt azt mondja, hogy a morál személyes, ezért válságban is csak személyesen lehet. 3. ezzel a közismert-tel azért nehéz mit kezdeni, mert látod, bár most is közismert volt, meg az is közismert, hogy politikus igazat nem mond, mégis, emiatt repül a macskakő. 4. lehet más utakat is prbálgatni akkor, ha van gazdaság, ha működő termelés van. nálunk nincs. így picit nehéz szembehuggyolni a ventillátorral. szerintem. márpedig a környezet a globálkapitalista elgondolásokat ismeri el javarészt.

Bejegyzés: mi nekem a rendszerváltás?

rás 2006.09.20. 17:45:26

Sok mindennel nem értek egyet abból, amit írtál, de csak a legfontosabbak(?) 1./ Nekem utólag se hiányzik, hogy 1989-90-ben nem folyt vér Budapesten és nem lőtték megint rommá a Körútat, mint 1956-ban. Nem hiszek a mindent és mindenkit "megtisztító" forradalomban. Miként az "egységes társadalom" vagy "nemzeti egység" mítoszában sem. Ezért (szerintem) nincs olyan, hogy "közös élmény lehetne" "és megvédenénk" a demokráciát. Kit jelent a többes szám első személy. 2./Nádas nagy író, de attól még nem értek vele egyet. Nem hallottam, amit idézel tőle, de ha ezt mondta, az (is) azt jelenti, hogy számára csak egyének vannak, nincs társadalom. Igenis van olyan, hogy társadalmi morál - illetve annak szétzüllése -, elég összehasonlítani pl. egy egymás iránt felelősséget érző néhány évtizeddel ezelőtti falusi közösséget a maival. Vagy hogy egy egész más - engem naponta bőszítő - jelenséget írjak, aminek szerintem köze van a társadalom moráljához: miért természetes az, hogy egy villamoson, vonaton minden nyikhaj felteszi a koszos cipőjét a szemben lévő ülésre? 3./ Antalléknak nem kellett külön elmondani, hogy "üres a pince és a padlás", ez addigra már közismert volt, ez volt a rendszerváltás egyik alapvető oka; pl. egész iparágak omlottak össze, százezrek kerültek utcára. 4./ Gazdaságpolitikai logikád (persze nem csak a tied) pedig azon az alapfeltevésen nyugszik, hogy alapjában véve csak ez a globálkapitalista út helyes, és a probléma csak az, hogy rosszul csináljuk. (egyébként tényleg rosszul csináljuk)

Bejegyzés: mi nekem a rendszerváltás?