Kompország keletre hajóz

2018. július 09. - Hegyi Zsolt

2017-01-20-15_35_38.jpg

Ahogy látom, a kormány vezetése a Magyar Idők sorvezetőjéből dolgozva most azokkal számol le, akik bár jó káderek, de nem elég keményvonalasok, baloldali elhajlók úgymond. Ókovács az Operában áll vesztésre, Hammerstein Judit pedig a Balassi Intézet éléről távozott, de mondhatnám azt is, hogy kirúgták, mert liberális írókat is könyvfesztiválra vitt. Az Akadémia is rövid pórázra lett fogva, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az NKA, de az MMA is kapott selyemzsinórt,  és gondolom, ez csak a kezdet. 

Közben megválasztották Erdogant újra, ő elnöki kormányzásra vált, elsőként Orbán gratulál neki ehhez. Személyesen. Vigyázó szemünk Ankarára kell vessük - azt hiszem, ha azt fürkésszük, milyen is a magyar jövő, akkor a modell török. Persze, kis orosz fűszerrel. 

Jó, most még mondatod, hogy de hát az Unió nem engedi, és lehet ebben persze reménykedni, de ez is csak addig igaz, amíg az Unió az, aminek gondoljuk, amihez csatlakoztunk. És az olasz, osztrák szembeszállás, Merkel gyengülése, de még akár a Brexit botránya is olyan üzenet, ami a mi sorsunkat illetően is számít. Vedd hozzá, hogy ha nem a hetes cikkellyel, akkor máshogy, de valami büntetést csak fogunk kapni a sok elloptt euro milliárdért, és a felzárkóztatásunk is a végéhez közeledik. Ha a pénzcsapot elzárják, vagy csak csöpög, kevés érv marad az uniós tagság mellett. 

Na nem, mintha olyan nagyon fel lennénk zárkózva, a forint zuhan, és ez nem nagyon zavarja a fiúkat, mintha valami tervezett leállás lenne, mintha indokokat keresnének, mintha a Stop Soros és a CEU után az lenne a mesterterv, hogy az Uniót kell térdre rogyasztani. Putyin, Erdogan jó haverok, a családi bizsu már náluk, kompország keleti vizekre hajóz.

Ezek még csak mozaikok. Az ország megosztott és megfélemlített, az elhárítás működik, akik a választások előtt kritizáltak belülről, vagy nyitottabb szellemben gondolták megvalósítani a NER-t, azok leszálló ágba kerültek, és jó, nincs Gulag, de nem is kell, a félelem is elég, mint ahogy az izmok edzésére is elég csak gondolni fejben, hogy bekövetkezzen a gyarapodásuk. 

Az ember mindig azt hiszi, nincs lejjebb, de gondold csak meg, ha minden multi kiszáll, ha nincs sajtó, ha nincs civil kontroll, ha nincs piac és verseny, akkor mi is lesz az akadálya annak, hogy az a kerítés ne csak délen épüljön meg, hanem körbevegyen, hogy ahogy a tévészolgáltatóknak megmondták, milyen sorrendben szerepelhetnek a tévéadók a csomagodban, azt is megmondják, hogy az internetes tartalmak közük mi az, ami elsőbbséget élvez és mi az, ami mondjuk modemesnél is lassabb sebességgel csordogálhat, ha egyáltalán. 

Ez a jövő már volt egyszer, körbefordul a múlt, de van rá sansz, hogy most az egyszer túlfeszíjük a húrt - énekelte a Sexepil a 80-as években. Ők bizakodóak voltak, mert hittek, hogy a húr túlfeszíthető. Szerintem már nem, ez már a helyi nirvána, szóma, ha mondom, segít a gondon, a nép java napi agymosást kap. Mennyi időnk van még? Szerinted?

A 2012. 06. 07.-én készült felvételen Zsolt is látható középen a közönség soraiban, ahonnan is ezt a lentebb látható remekbe szabott fotográfiát készítette mobiltelefonjával. 

2012-06-07-22_56_53.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zen-taxi.blog.hu/api/trackback/id/tr4014103675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ámbátor 2018.07.10. 12:35:15

Az egyik folyamat a baloldali elhajlók ostorozása, ezzel párhuzamosan zajlik az okoskodók, tudákosok, szemüvegesek kipellengérezése. Nem kell ide Kocsis meg Esterházy, Hogy autentikus (a legautentikusabb) forrást idézzek:
"Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Azt akartam ezzel én mondani, hogy egy képben fejezzem ki magam, bizonyára Önök is látták már azt, amikor egy fa keresztbe dől az úttesten, és hatalmas nyüzsgés alakul ki a fa körül. Ott mindig kétfajta ember van. Az egyik, amelyiknek remek ötletei vannak arra, hogy kell onnan azt a fát elvinni, s erről remek teóriákat oszt meg, és tanácsot ad a többieknek. És vannak, akik egy idő után rájönnek arra, hogy leginkább neki kéne gyürkőzni, és le kéne húzni az útról. Szóval, tisztelt Hölgyeim és Uraim, nekünk is azt kell megértenünk, hogy a magyar gazdaság talpra állításához most nem elméletek kellenek, hanem – ha úgy tetszik – harminc markos legény, aki nekiáll, és csinálja azt, amit mindannyian tudunk."
Aki nem gondolkodás nélkül, zsigerből, refelxből helyesli mindazt, ami épp a napi irány, az ellenség, még akkor is, ha velük volt. A rendszer már csak a teljes lojalitást fogadja el. Nem elég, ha behódolsz, nem elég, ha tevőlegesen támogatod a rezsimet. Szeretned kell a Nagy Testvért.

Hegyi Zsolt · http://zen-taxi.blog.hu 2018.07.10. 12:45:44

Nyilván ebben van félelemfaktor is, mindegy, mennyire vagy lojális, időnként vetésforgóban kádereket kell cserélni, biztos ami biztos, ne nőhessen senki a kerál pöcsénél magasabbra.

Ellenzéki Tüntető 2018.07.10. 16:41:03

"Nyilván ebben van félelemfaktor is"

Van aki még a kommentektől is fél.

Hegyi Zsolt · http://zen-taxi.blog.hu 2018.07.10. 16:42:36

E.T. nem, drága barátom, csak ez nem közvizelde. Azt csinálj te. Amióta elszabadult az állatkert, épeszű ember előmoderál. A névtelen senkik meg panaszkodnak miatta. Tudod, nickekért nem kár.

ámbátor 2018.07.10. 19:52:38

A vetésforgó a Rogán, Lázár, Navracsics, Áder szinten érvényesül. Egy Ókovács vagy egy Hammerstein nem tényező ezen a szinten.