Látszótér

Látásoktatás az interneten

Iratkozz be te is a Látszótér fotós közösségbe!

Hallgasd a rádiót!
24 órás adás, zenékkel, interjúkkal, beszélgetésekkel. Este 8-tól chat és élő műsorok.

twitter

Címkék

alapítvány (2) alternatív (2) andrás (3) android (3) apple (16) autó (2) badár (2) bajnai (2) balla (2) Balla Demeter (3) baloldal (2) barátság (2) betegség (4) bizottság (2) blog (28) budapest (15) cat (2) civil (5) cukor (3) demeter (4) devecser (2) DK (2) dk (5) dslr (2) egészség (2) Együtt-PM (2) együtt-pm (3) élet (2) ellenzék (4) estiskola (10) étel (2) étkezés (3) facebook (7) fénykép (6) fényképezés (11) fényképezőgép (3) fidesz (20) film (3) filozófia (2) forgatás (2) fotó (11) fotográfia (12) fotózás (5) főzés (2) gasztroblog (3) gyerekkor (2) gyurcsány (4) hasutasok (2) házikedvenc (4) házikó (2) hernádi (2) hungary (7) instagram (6) internet (9) ipad (3) iphone (12) it (2) jobs (2) jog (2) kiállítás (6) kolontár (2) koncert (3) közélet (4) közösség (2) köztársaság (2) kritika (2) kultúra (4) kütyü (4) látszótér (9) LMP (2) macintosh (5) macska (5) magyar (2) marketing (4) média (5) megasztár (3) mesterházy (3) mindennapi.hu (2) mobil (3) motorola (3) mszp (15) műcsarnok (2) műsor (2) nemzet (2) népszabadság (2) net (3) nyugdíj (2) oktatás (4) orbán (9) orbán viktor (4) párt (3) pc (2) politika (29) rádió (4) rajongás körei (5) recept (2) reklám (3) rtl (2) sándor (2) segélykocsi (3) sexepil (2) somlóvásárhely (2) személyes (27) szerzői (2) színház (2) szőcs (3) szőke (3) szolgáltatás (3) születésnap (2) tech (4) technika (9) tél (2) telefon (8) teszt (5) tévé (3) tok (2) tüntetés (2) tv2 (2) twitter (2) ügyintézés (2) USA (2) választás (11) vásárlás (9) vers (8) video (8) vlog (16) vörösiszap (4) vöröskereszt (2) wahorn (2) x faktor (3) youtube (17) zen-taxi (7) zene (7) zen taxi (14) zsoltu (5) Címkefelhő

Kommentek

Utolsó kommentek:

Bocs, TL;DR; effekt, rühellem a videókat.
Portré készitéshez egy jó ügyvéd, tüntetésre meg maffiától bérelt testőrök kellenek. Előbbi csak a friss jogszabályokra alapozva, utóbbi tapasztalat.

Bejegyzés: #15 Fotózás koncerten, tüntetésen
Csak most találtam rá a blogra index2-ről. Fura volt a név, illetve a címe. Aztán leesett, hogy anno a beszmacen találkoztam a neveddel, meg a zen-taxival. Kicsi a világ :)
Tetszik a sorozat, az meg plusz csemege, hogy e-cigizel.
üdv!

Bejegyzés: #10 Fontos kiegészítők a fényképezéshez
Tényleg: miért? A csodás személyiségi jogi törvény nem vette el a kedved?

Bejegyzés: #06 Miért fotózol?
Mit cenzúrázok? Moderálási sorba kerül minden, ami nem nettó gyalázkodás, az mehet.

Bejegyzés: #05 Demeter újra fényképez, a kamera előtt Móni és Mazsi a Romengóból
Nabammeg... már te is cenzúrázol... utolsók közt voltál akiről ezt feltételeztem volna. :(

Bejegyzés: #05 Demeter újra fényképez, a kamera előtt Móni és Mazsi a Romengóból
@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: Azt átláttuk "komplexitásában", hogy Orbánnak mire adtunk felhatalmazást? Akkor már inkább népszavazás, ami egészen konkrét kérdésekre vár ügydöntő választ!
@desw:
" soha nem fogja megszavazni ez a buta nép" - pontosan ezért alapvető feltétele a működő és JÓLÉTBEN élő nyugati rendszereknek a magas szintű - drága - oktatás és a szabad sajtó. Hogy minél kevésbé legyen buta a nép. A feudál-kommunista diktatúra meg pont hogy örül a nép butaságának, érdekelt a tudatlanság és a tájékozatlanság kiterjesztésében.
Tegnapi kérdésedre: az Endlösungra uszítás lehetősége a válasz. Hogy az említett esetekben a rassz említése uszítás-e, az valóban határeset. Ezeknek a kérdéseknek az eldöntésére vannak a bíróságok, az meg nem vagyok.

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből
@Hegyi Zsolt:

"Másrészt azzal, amit írsz, hogy te a "cigót" hogy fogadod el, meg a rabbit, ezzel mintha kegyet gyakorolnál. "

Szerintem pontosan tudod te, hogy ezzel mit akartam mondani, elég gyenge próbálkozás volt ezt negatív előjelre váltani.

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből
@desw: csak szólok, hogy itt nálam elfogyott a zsetonod. Írtál eleget, ennyiből már saját blog is kijönne, kezdj bele, sok sikert. Téveszméid mantrázod már csak, ami már nem szórakoztató, túl sok a kiismerhető sablon a szövegeidben.

Egy utolsó válasz a miért nem költözöl cigányokkal össze felvetésedre: ahol lakom, az utca két végén is cigányok laknak, mellettünk két házra is, békességben, normálisan, ahogy bárki magyar él, jó barátaim egy része is cigány, és büszke vagyok rájuk és arra, amit csinálnak, és hogy volt erejük és kitartásuk ebben a bűzös magyar ellenszélben is tenni a dolgukat.

Szólj majd, dobd be kommentbe a linkjét, ha kész vagy a saját blog nyitásával.

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből
@Hegyi Zsolt:

"Orbán rassz szerint minősít. Kurvára nem ugyanaz, mint hogy azt mondom, hogy agyhalottakkal nem állok le vitázni."

Tévedsz! Az életmódot minősítjük, nem az etnikumot. Az egy véletlen egybeesés, hogy a cigányok többségére ráillik, a magyarokra pedig sokkal kevésbé => ergó te fordítod ezt le úgy, hogy ez rasszista megjegyzés lesz :DDD

"Hát, látom a kavarodást a fejedben, igyekszem szétszálazni neked, jó? A rendőr, hacsak nem vezet nyilvántartást a származás szerint, nem tudhatja, ki milyen rassz, vallás, tehát nem nyilatkozhat arról, hogy főleg cigányok csinálnak ezt meg azt, mert nem tudhatja. Ha meg van ilyen nyilvántartása, az törvényellenes. Ezt érted? "

A kérdés az, hogy miért számít ez törvényellenesnek Európában? Jobb a struccpolitika? Ja, azt tudtad, hogy Amerikában van etnikai bűnügyi lista és legális? Obama alatt is volt, nem Trump alatt jött be. White, black, hispanic, asian.

"A másik csoport, aki azt mondja, nem akar cigányok mellett/között élni. Megteheti? Simán. Mondhat ilyet. És amikor vásárol egy lakást, nyilván az ilyen körbenéz, és dönt. Szabadon dönt, hogy megveszi-e a lakást vagy sem. Probléma onnantól van, ha a mondatot itt nem fejezi be, hanem azt mondja, nem akarok cigányok mellett élni, ezért paterolják ki a cigányokat innen oda, máshová, akárhová."

Értem. De pl mások meghatározhatják, hogy ki legyen a szomszédom? Pl Fészekrakó a miskolci Avason, menekültek betelepítése? Itt is kuss a nevem, mert egyébként jön a rasszista bélyeg?

"Aki meg a menekültekkel kapcsolatban nyivákol, ott a helyzet az, hogy nem kötelező örülni annak, hogy mondjuk jönnek a menekültek (majd tovább is mennek, mivel nem vagyunk nekik célország), de ha megszólal ezügyben, elvárható tőle annyi, hogy tájékozódjon, ki jön, honnan és miért, hogy ne tűnjön ostobának, amikor bedobja a migránscunami dumát. "

Meg a baloldaltól is elvárható lenne, hogy a VALÓSÁG alapján ítéljenek, ne a vágyaik alapján.

"Viszont akkor ne sírjon a szád, amikor a magyarra használják ugyanezt ugyanígy..."

Nem sírok, mert akinek nem inge . .

"A többi gyűlöletes cigányozásodra nem írnék"

Pedig érdekes kérdések voltak, de persze egyben érzékeny kérdések is. De megértem, mert a végén még rólad is kiderülne, hogy jó messze laksz a cigányoktól és úgy osztod az észt a szolidaritásról és a megértésről. Pedig végre nem csak dumálnátok, hanem cselekedhetnétek is. Pl ahogy írtad, összeköltözhetnétek. Tényleg, miért nem akarod?

"szerencsére nem te vagy többen, mert az emberek azért ha lassan is, de rájönnek, hogy semennyivel se különb a magyar a cigánytól, ahogy a fehér amerikai se a "niggertől", és egyszer csak majd nem lesz trendi se cigányozni, se niggerezni, műveltebb és tapasztaltabb országokban ez már nem szokás"

:DDDDDDDDDDD Ezt röhögés nélkül sikerült leírnod? Pont most, amikor Trump nyert és Brexit után meg erősődő széljobb esetén, ... ?? Önbizalom az van, de nagy pofáraesés lesz a 2018 is. (utálom Orbán mint a szart, de a libsiket mégjobban)

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből
@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: én nem találtam benne olyan gondolatot, ami bármire rámutatna, butaságot annál inkább. Nyugdíjcsökkentés? De most tényleg. Kiét, mennyire? Tudja valaki itt, mennyi az áltag polgár nyugdíja? Igaz, akinek nincs semmije, az annyit is ér, meg 47 ezrrből is meg lehet élni és a közmunka szabaddá tesz, de azért lássuk be, a bullshit az bullshit. És azért megsúgom, ha a hatékonyság lenne kérdés, akkor mondjuk az állam vezetésében kellene kezdeni, mondjuk azzal, hogy minden űző-futó minisztáriumi ember ne keressen fél millió fölött havonta, hogy egy miniszternek vagy egy képviselőnek is legyen elég kábé ekkora összeg, és ne kapjanak a másfél-két milliós havi illetmény mellé még ugyanekkora költségtérítést, mert az ilyen brutálisan túlfizetett ember nem lesz érdekelt abban, hogy valóban érdemben dolgozzon, csak abban, hogy be legyen betonozva az állása.

Az oktatásba fektetett pénz busásan megtérül. Gyors megoldások nincsenek. És ahelyett, hogy hagyjuk elvándorolni az agyakat innen, nekünk kéne ideszívni a külföldi agyakat. Persze ehhez vonzó országnak kéne lennünk, az meg rasszista módon nem fog menni, utálkozva, trianonozva sem, szóval lenne kiút, csak ahhoz azon kéne gondolkodni, hogy lehet megtartani az embereket és befektetni a jövőbe, nem a focistadionokba, mert azok a kutyának se jók, nem is a kisvasútba, meg Mészáros egyéb bizniszeibe, nem is a sajtó leuralásába, és sorolhatnám azokat a pontokat, ahol dől a lé kifelé.

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből
@desw: Egyetértek. A demokrácia egyszerűen felzabálja saját magát. S akkor arról még nem is beszéltünk, amikor olyan kérdésben dönt pl. népszavazáson a polgár, amit részleteiben és komplexitásában nem is lát át igazán.

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből
@Hegyi Zsolt: Nem mondta, hogy félre a demokráciával, csak rámutatott a problémára.

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből
@desw: "Szerintem a demokrácia és az általános szavazati jog a gond."

Tehát ha jól értem, félre a demokráciával, csak az szavazhasson, akit te jónak látsz, vagy a vezéred, aki majd megmondja neked, kiről mit kell gondolj, kit gyűlölj épp, kit hibáztass a magad hülyesége helyett, ugye valahogy így?

Faszikám, mellesleg hogy ez mennyire beteg, és mi lenne, ha te állnál a fasz rossz oldalán (még megtörténhet, és akkor nagyon fogok rajtad röhögni, amikor ajvékolsz), csak szólok, hogy nincs már se állami nyugdíjrendszer, se TB, ezeket mind megszüntették, míg te aludtál, szóval nyugi, már csak meg kell nyerniük a választást újra a haveroknak, aztán majd szépen jön a fizetős EÜ, és remélem, akkor majd eljön az az idő is, amikor valaki szerettednek nem lesz pénze az ellátásra, hogy érezd a törődést. És majd amikor önhibádon kívül nem fogsz tudni eleget maszekban félretenni, ebben a gyönyörű munkaalapú arbeit macht frei KuK luxusban, akkor ki lesz, aki visz egy tányér levest neked. Mert tudod lehet utálni a nyuggereket, sok ingyenélő ugye, kapja a zsíros tízezreket havonta, csak tudod papa ezek az emberek dolgoztak ahhoz, hogy te ma ne a lavórból mosakodj. Nyilván aki meg most 20 éves, majd neki kell téged eltartania, és vihogni fogok, amikor nem lesz nyugdíjad, mert minek. Persze, mindezt lehet egyszerre is, hiszen ha a proli parasztnak nem adsz ingyen EÜ-t és munkát sem és szocpolt sem, akkor már nyugdíjat se fog kelleni adnod, mert addigra megdöglik.

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből
@HaCS:

"Az alapprobléma szerintem abból áll, hogy a pozícióra alkalmas személyek, ill. a rendszer által oda eséllyel pályázók (=vérbeli politikusok) halmazának gyakorlatilag nulla közeli a metszete. Magyarán a szelekció ami alapján adott pozíciókba kerülnek emberek köszönő viszonyban sincs a pozícióhoz szükséges alkalmassággal. És ez rendszerszinten van kódolva."

Szerintem a demokrácia és az általános szavazati jog a gond.

Pl. kb minden értelmes ember tudja, hogy a magyar nyugdíjrendszer összeomlás előtt áll a kevés adófizető és a sok nyugdíjas miatt, ennek ellenére egy valami biztos minden pártnál, a nyugdíjemelés. Miért? Mert a 3 millió nyugdíjas egyben 3 millió potenciális szavazót is jelent. Az a -- demokratikus úton feloldhatatlan -- helyzet van, hogy a nyugdíjasoknak kellene megszavazni a nyugdíjcsökkentést. Amelyik politikus ezt megpróbálja, az bukik egyből. Olyan ez, mintha a vágómarhát kérdeznénk meg arról, hogy most akkor levághatjuk-e.

Ezért gondolom azt, hogy pusztán kormányváltással soha nem fog változni semmi, mert az alapvető rendszerek (nyugdíj, eü, állami sóhivatalok, oktatás) reformját soha nem fogja megszavazni ez a buta nép. Inkább megyünk a falig, aztán durva becsapódás és fájdalmas ébredés.

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből
@vizu:
"Európa népei néhány ezer év óta nem a származást, hanem a viselkedést minősítik. Viselkedése alapján fogadják be vagy taszítják ki embertársaikat. Erről jobb helyeken már a nagycsoportban sem vitatkoznak. "

+1

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből
www.youtube.com/watch?v=k8njRmW0BWA

Érdemes megnézni ezt a videót.

Ebből látszik, hogy baromira nem az a probléma, hogy a miniszterelnök hülyeségeket beszél-e, vagy rasszista-e, illetve mennyire PC és mennyire demokratikus a liberális baloldal.

Kurvára csinálni kéne már valamit ahelyett hogy címkéket ragasztgatunk egymásra.

És ebben a videóban még "csak" a szegénységről van szó, a klímaváltozásból eredő vízhiány itt még nem játszik.

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből
@HaCS: A politikus azért nem egy homogén kaszt, szerencsére, nem csak a populista firma létezik. Orbán erre váltotta fel a liberális nézeteket, mert felmérte, hogy egy demokráciát még csak tanuló, fejlődő országban macerás az élni és élni hagyni alapján, teljesítmény alapján és egy nemzetben gondolkodva politizálni, többet tud markolni, ha az emberek félelmeire alapoz, és nem felemeli a népét, hanem hagyja a sárban dagonyázni, sőt, ha már szárad a sár és páran kezdenének kimászni onnan, hoz slagot és belocsolja újra.

Hogy alkalmas-e, vagy sem, és hogy az alkalmatlansága kinek a hibája, komplex, de azért ne vegyük már úgy, mintha ő csak úgy belecsöppent volna ebbe a szerepbe. Ő ezt akarva, tudatosan irányította, ő és csak ő, senki más, a többiek mennek utána, tehát ő nem csak miniszterelnök, akit oda választottak valahogy, és szegény nem elég jó.

Abban igazat adok, hogy a jelen felhozatal politikusból elég silány. Rossz és még rosszabb között nehéz választani is. Ez a mi lustaságunk következménye, mert evidenciának vettünk olyan dolgokat, amiket most szépen elvesznek és leírnak, és még csak most kezdünk ébredezni, hogy hát, ezt benéztük, és a mamlasz választókat valaki csúnyán felhasználta arra, hogy örökre bebetonozza magát. Kurva nehéz dolga van annak, aki őt innen ki akarja mozgatni, mindegy, melyik oldalon áll, mert a dolog a vallási fanatizmushoz hasonló lett, és ez azt a dilemmát veti fel, hogy melyik a rosszabb: hagyni kimúlni az Orbán érát, és akkor talán nem lesz polgárháború, vagy beleállni, valahogy legyőzni, és aztán ezzel azt is vállalni, hogy a hívei nem felébredni fognak a csipkerózsika-álomból, hanem nekimennek a győztesnek és visszaverik erőszakkal. No meg hát azzal is számolni kell a kihívónak, hogy még ha utcai harcok nélkül is győzne, kap egy lealjasított országot, acsarkodó emberekkel, csilliárdos lopások után kifosztva, kábé a görögökéhez hasonló romokban.

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből
@desw: nézd, mindenféle minősítés nélkül írom, hogy most igyekszem válaszolni még, de innentől amíg lusta vagy a válaszaimat elolvasni, addig több bejegyzésedre nem fogok írni, mert rettenetesen unalmas számomra a verkli. Szóval kérlek, olvass és értelmezz.

- "holott közben te is megbélyegezted a tőled eltérően gondolkodókat "hülye", "megfáradt agyú fideszes" és "nyomorult életét trollként tengető csinovnyik"-nak." majd lejjebb: - "holott te ugyanúgy csoportosítod és megbélyegzed a számodra nem szimpatikus embereket. Nem ellentmondás ez?"

Orbán rassz szerint minősít. Kurvára nem ugyanaz, mint hogy azt mondom, hogy agyhalottakkal nem állok le vitázni. Konkrétan, a fidesz rajongó fanatikusban egyetlen közös vonás, hogy imádja Orbánt. Ilyenből van szegény, gazdag, roma, zsidó, fiatal, öreg, nő és férfi, hadd ne soroljam. Nincs bélyeg. Van egy jól felismerhető mintázat az érvtechnikában (annak hiányában), az istenítésben, a propaganda visszaböfögésében. Ennyi. Ez nekem egy doboz. Ha nem világos, mi a különbség rasszizmus és csoportba szervezés között, kérlek lapozz feljebb, írtam egy kommentre válaszként a rasszizmus meghatározásáról.

- "Aki azt mondja, hogy bizonyos erőszakos bűncselekményeket főleg cigányok követnek el, az rasszista? Aki azt mondja, hogy nem akar cigányok között élni? Aki nem akar menekülteket? Aki azt mondja, hogy bizonyos erőszakos bűncselekményeket főleg cigányok követnek el, az rasszista? Aki azt mondja, hogy nem akar cigányok között élni? Aki nem akar menekülteket? Ez ugyanúgy csoportosítás, ahogy te csináltad. Nem minden cigány, pakisztáni, ... rossz és bűnöző, de -- sajnos -- jó részük az, és ennek hangot is adhatunk.

Hát, látom a kavarodást a fejedben, igyekszem szétszálazni neked, jó? A rendőr, hacsak nem vezet nyilvántartást a származás szerint, nem tudhatja, ki milyen rassz, vallás, tehát nem nyilatkozhat arról, hogy főleg cigányok csinálnak ezt meg azt, mert nem tudhatja. Ha meg van ilyen nyilvántartása, az törvényellenes. Ezt érted?
A másik csoport, aki azt mondja, nem akar cigányok mellett/között élni. Megteheti? Simán. Mondhat ilyet. És amikor vásárol egy lakást, nyilván az ilyen körbenéz, és dönt. Szabadon dönt, hogy megveszi-e a lakást vagy sem. Probléma onnantól van, ha a mondatot itt nem fejezi be, hanem azt mondja, nem akarok cigányok mellett élni, ezért paterolják ki a cigányokat innen oda, máshová, akárhová. Tehát az egyik esetben ő dönt, hogy hol akar élni és hol nem, a másik esetben megbélyegzett egy csoportot és tevőlegesen ellenük akar tenni a saját érdeke okán.
Aki meg a menekültekkel kapcsolatban nyivákol, ott a helyzet az, hogy nem kötelező örülni annak, hogy mondjuk jönnek a menekültek (majd tovább is mennek, mivel nem vagyunk nekik célország), de ha megszólal ezügyben, elvárható tőle annyi, hogy tájékozódjon, ki jön, honnan és miért, hogy ne tűnjön ostobának, amikor bedobja a migránscunami dumát.

És a végére: te a cigány szót életvitel meghatározására használod, bárki lehet tehát szerinted cigány, azaz egy nép nevét használod szitokszóként. Ez egyrészt elég undorító, kultúrember ilyet nem tesz, de nyilván a te köreidben ez mondjuk sikkes. Viszont akkor ne sírjon a szád, amikor a magyarra használják ugyanezt ugyanígy és ne gyere az ezer éves kultúránkkal, mikor az osztrák kiírja a boltjába, hogy magyar ne lopj. Mert ahogy számodra a cigány egy viselkedésformára lett jelző, számára meg a magyar lett ugyanez, tehát legyél nyugodtan büszke magyar, csak tudd, külföldön a magyar egyenlő a lopós koszos paraszttal. Mondjuk. Hmm?

A többi gyűlöletes cigányozásodra nem írnék, mert most ebédeltem, tudod, jóllakottan az ember nem akar hányni. Szóval befelé mormoghatod a cigányozásod, nyilván valahol le kell vezesd a frusztrációd, hogy nyomorultul élsz, nem vitted semmire, ezért keresel egy bűnbakot, akire ráokádhatsz, szerencsére nem te vagy többen, mert az emberek azért ha lassan is, de rájönnek, hogy semennyivel se különb a magyar a cigánytól, ahogy a fehér amerikai se a "niggertől", és egyszer csak majd nem lesz trendi se cigányozni, se niggerezni, műveltebb és tapasztaltabb országokban ez már nem szokás. Nyilván itt a csizmaszárról a kecskeszart le kell még törölnötök, hogy eljussatok ide. Na. Milyen volt ezt olvasni, magyarkám? Hehe.

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből
A legnagyobb baj szerintem abból származik, hogy az emberek nagy része képtelen az összetett gondolkodásra. Az amúgy is macerás. Tájékozódni kell a kényelmi zónánkon kívül is, összefüggéseket keresni, miénkkel ellentétes véleményeket is hallgatni, azokat korrektül elemezni. Olykor meghasonulni, rádöbbenni a hibáinkra, új rendszereket létrehozni.

A legtöbben egyszerűsíteni próbálják a világot, mely oly bonyolult és érthetetlen. Ezért általánosítanak gyakran egyetlen eset alapján. Analógiákat keresnek, számukra is értelmezhető egyszerű összefüggéseket. Megszokásokra építenek. Tekintélyes, hiteles emberek véleményére kíváncsiak, hogy azokat magukévá tehessék. Egyszersmind minden döntést megpróbálnak a fekete-fehér ellentétre redukálni.

Így csináljuk, mert mindig így csináltuk. Megírta az újság. Kovács professzor mondta. Mindenki tudja hogy... A múltkor is az történt.

"Simple things for simple people."

Ezt bizony mindig is ki fogják használni az önző és hataloméhes emberek.

Az már sajnos rendszerszintű hiba, hogy ilyen emberek kerülnek lépten-nyomon hatalmi, véleményformáló pozícióba. Még csak nem is magyar sajátság. Miért is hibás pl. Orbán Viktor? Hiszen ő egy politikus. Ez a szakmája(!) a kezdetek óta. Pontosan azt teszi, amit a rendszer egy jó, sikeres politikus számára előír. Szavazatokat szerez, megtart, ellenfelei szavazatait megpróbálja csökkenteni. Bármi áron, hiszen ez a szakmájának az egyetlen célja, az egyetlen mérőszáma.
A miniszterelnök az egy pozíció. Oda őt kinevezték. Az, hogy a pozícióra az általad megadott többé-kevésbé helyes megfogalmazás szerint nem alkalmas nem az ő hibája. Nem ő nevezte ki saját magát, és a pártját sem ő választotta meg. Az alapprobléma szerintem abból áll, hogy a pozícióra alkalmas személyek, ill. a rendszer által oda eséllyel pályázók (=vérbeli politikusok) halmazának gyakorlatilag nulla közeli a metszete. Magyarán a szelekció ami alapján adott pozíciókba kerülnek emberek köszönő viszonyban sincs a pozícióhoz szükséges alkalmassággal. És ez rendszerszinten van kódolva.

Bejegyzés: Kiiratkoztam a nemzetből